Er gloort hoop voor Opperdoes, de provincie gaat parallelweg Markerwaardweg eindelijk aanpakken

OPPERDOES – De provincie heeft van haar wegen (645 km) en het grootste deel van haar fietspaden (384 km) in beeld gebracht hoe het gesteld is met de verkeersveiligheid, de doorstroming en het effect op de leefbaarheid en de natuur. De gegevens zijn voor iedereen beschikbaar op de website van de provincie Noord-Holland.

De provinciale wegen in Noord-Holland zijn grotendeels aangelegd tijdens de wederopbouw in de jaren ’50 en daarom allemaal min of meer gelijktijdig toe aan groot onderhoud of vervanging.

Gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid van de provincie Noord-Holland, Jeroen Olthof: “We investeren ieder jaar zo’n 100 miljoen euro, puur om de bestaande infrastructuur in stand te houden. Daarnaast willen we het makkelijker maken om de fiets, de bus of de benenwagen te pakken, de luchtkwaliteit verbeteren, geluidsoverlast verminderen en natuurverbindingen maken. Dat vraagt om flinke investeringen bovenop het benodigde onderhoud. Omdat er geen geld is om al die ambities tegelijk waar te maken, moeten we prioriteren. Deze overzichten helpen om daarin goed onderbouwde keuzes te maken.

Siem Zeilemaker van de fractie MORGEN! : ‘Opperdoes zal blij zijn, eindelijk af van het (hardrijdende) agrarisch verkeer door het dorp. heel goed dat de provincie nu serieus werk maakt van het doortrekken van de parallelweg naast de Markerwaardweg en het verbeteren van de oversteekplaats Opperdoezerpad/Markerwaardweg. We zijn heel benieuwd hoe dat eruit gaat zien. Eigenlijk zou de Markerwaardweg meteen doorgetrokken moeten worden naar de Medemblikkerweg, maar dat zit er voorlopig niet in.

Lees ook:

Eén gedachte over “Er gloort hoop voor Opperdoes, de provincie gaat parallelweg Markerwaardweg eindelijk aanpakken

Reacties zijn gesloten.