Dorpsraad Opperdoes: “Provincie doet aan pappen en nathouden Parallelweg”

OPPERDOES – Het blijft een grote ergernis bij veel inwoners van Opperdoes, het zware verkeer dat gebruik maakt van de Nieuweweg en de Almersdorperweg. Vooral zware landbouwmachines en tractoren van agrariĆ«rs die geen bedrijf in Opperdoes hebben veroorzaken veel overlast. Dit schrijft de Dorpsraad Opperdoes in haar jaarverslag over 2021.
De Dorpsraad wijst op de toenemende onveiligheid voor met name fietsers en voetgangers die gebruik maken van de Nieuweweg en Almersdorperweg in Opperdoes, maar door de trillingen die het zware verkeer veroorzaakt neemt de kans op beschadigingen aan woningen toe.
Ondanks vele gesprekken met de provincie, de gemeente Medemblik en LTO West-Friesland lijkt het er volgende de Dorpsraad op dat het een zaak van pappen en nathouden aan het worden is en vraagt zich daarom dan ook af of de gemeente Medemblik nog wel actief bezig is met dit onderwerp.
De Dorpsraad ziet dan ook het liefst dat er borden komen die verbieden dat zwaar verkeer nog langer door Opperdoes rijden worden geplaatst.