CDA: “Medemblik, maak een fiets/wandeltunnel onder de Markerwaardweg tussen Opperdoes en Medemblik

MEDEMBLIK – De provincie gaat eindelijk de overlast van zwaar verkeer door Opperdoes aanpakken door het kruispunt Markerwaardweg/N239 te vervangen voor een rotonde en het ontbrekend deel van de parallelweg langs de Markerwaardweg door te trekken naar de N239.

Lees ook: Er gloort hoop voor Opperdoes, de provincie gaat parallelweg Markerwaardweg eindelijk aanpakken

Claudia Selders (CDA) zegt blij te zijn met de plannen van de provincie maar wijst ook direct op de onveilige oversteek voor fietsers en voetgangers tussen Opperdoes en Medemblik. “Wij vinden het belangrijk dat fietspaden tussen Medemblik en Opperdoes duurzaam veilig en met als doel het voorkomen van ongelukken worden ingericht en dan met speciale aandacht voor kwetsbare verkeersdeelnemers.

De huidige oversteekplaatsen tussen Medemblik en Opperdoes zullen nog complexer worden zodra de parallelweg is doorgetrokken naar de N239 waardoor de veiligheid van de fietsers en voetgangers eerder zal gaan afnemen dan toenemen. Voor Selders een onwenselijke situatie.

Selders wil dan ook van het college weten hoe zij, als beheerder van het fiets/wandelpad tegenover het realiseren van een fiets/wandeltunnel staan.