Topsportbeleid Medemblik blijkt bij Team Medemblik in goede handen te zijn

MEDEMBLIK – De gemeenteraad besloot in 2017 om Team Medemblik in het leven te roepen om zo de topsportambities binnen de gemeente Medemblik te kunnen realiseren. Uit evaluatie blijkt nu dat Team Medemblik de opdracht vanuit het topsportbeleid goed heeft uitgevoerd en dat de versmalling van de focus in 2020 goed heeft uitgepakt. Binnen het huidig beschikbaar gesteld budget kan de huidige bezetting het takenpakket tot volle tevredenheid uitvoeren.

Lees ook: Sterk team van ‘Medemblikkers’ vormt bestuur Sportbedrijf Medemblik

In een brief schrijft het college: “Door het voortzetten van het topsportbeleid, profiteren we maximaal van het gedane werk in de afgelopen periode. Er is letterlijk en figuurlijk geïnvesteerd in een netwerk binnen de topsport. Medemblik staat er in de topsportkringen ‘goed op’. Er is reeds budget beschikbaar gesteld en dat is voldoende om het topsportbeleid uit te blijven voeren.

Wel heeft de gemeente Medemblik te maken met problemen bij de overdracht van twee van haar sporthallen waarvan de huur ruim van te voren is opgezegd. In Wognum moest zelfs de rechter er aan te pas komen en is de kans groot dat Medemblik hier een flinke aderlating op financieel gebied op moet laten.

Lees ook: VVD wil opheldering over oninbare gelden van voormalig beheerder De Bloesem

Dit speelt ook in Medemblik met de beheerder van sporthal De Muiter, deze heeft ook de stap naar de rechtbank gemaakt over het opzeggen van de huur ruim een jaar geleden.

Lees ook: Wethouder reageert op aantijgingen Optisport Medemblik

2 gedachten over “Topsportbeleid Medemblik blijkt bij Team Medemblik in goede handen te zijn

  1. Volgens mij andersom.
    In Wognum moest zelfs de rechter er aan te pas komen en is de kans groot dat Medemblik hier een flinke aderlating op financieel gebied op moet laten.

  2. Ook in Medemblik hoor, Optiesport spant kort geding aan tegen de gemeente Medemblik.

Reacties zijn gesloten.