Wethouder reageert op aantijgingen Optisport Medemblik

MEDEMBLIK – Wethouder Gerben Gringhuis laat in een brief aan de gemeenteraad weten hoe volgens de gemeente de vork in de steel zit met Optisport en de exploitatie van MFC De Muiter in Medemblik. Ruim een jaar geleden heeft gemeente de huur opgezegd om een andere vorm van exploitatie in de MC de Muiter te creëren. Door deze opzegging is Optisport verzocht om de gehuurde accommodatie per 1 november 2023 leeg op te leveren.

Lees ook: Sportbedrijf Medemblik van start

Geen einde fitnesscentrum Medemblik

Wethouder Gringhuis zegt dat met het opzeggen van de huur ook er automatisch een einde zo komen aan het fitnesscentrum van Optisport in De Muiter, maar Sportbedrijf Medemblik B.V. gaat dit nu overnemen en voortzetten. Volgens Gringhuis heeft Optisport Healtclub Medemblik (OHM), ook de gelegenheid gekregen om zich hiervoor weer in te schrijven.

Lees ook: Leegloop bij Optisport al tientallen opzeggingen, leden weten niet waar ze aan toe zijn

Tekst gaat verder onder de foto

Onduidelijkheid

Nu is er blijkbaar onduidelijkheid ontstaan over de wijze van overdracht door Optisport aan de gemeente Medemblik waarop Optisport een advocaat heeft ingeschakeld om de belangen van Optisport te behartigen. Volgens wethouder Gringhuis is de gemeente samen met Sportbedrijf Medemblik in gesprek met Optisport om de mogelijkheden te onderzoeken om in De Muiter tijdelijk Optisport te blijven houden als huurder tot er duidelijkheid is over de overdracht van de onderneming.

Wethouder Gringhuis zegt dat er goede vorderingen worden gemaakt en dat er voldoende vertrouwen is om tot overeenstemming te komen met Optisport om zo de belangen van de sporters veilig te stellen.