VVD wil opheldering over oninbare gelden van voormalig beheerder De Bloesem

WOGNUM – De voormalige beheerder van sport- en wellnesscentrum De Bloesem in Wognum is vertrokken met een behoorlijke restschuld aan de gemeente Medemblik. Van het oorspronkelijk bedrag is via een openbare veiling een deel teruggekregen maar er staat nog steeds een bedrag van bijna 300.000 euro en het is maar de vraag of die ooit nog inbaar zijn.

Lees ook: Medemblik zet hoger beroep tegen voormalige beheerder Sport en Wellnescenter de Bloesem door

De VVD fractie wil nu bij monde van Jack Stam van het college weten hoe het toch mogelijk is geweest dat de schuld aan de gemeente Medemblik zo hoog heeft kunnen oplopen en waarom er niet eerder maatregelen zijn getroffen. Ook wil Stam weten hoe hoog de schade is van de gebrekkige oplevering na het vertrek van de voormalige beheerder.

Lees ook: Beheerder De Bloesem moet betalen, rechtbank geeft gemeente Medemblik gelijk en laat nu beslag leggen

Volgens Jack Stam had Medemblik al direct bij het ontstaan van betalingsachterstanden actie moeten ondernemen en wil dan ook weten wie in die periode verantwoordelijk was dat dit allemaal kon gebeuren, Stam wijst hierbij op welke wethouder en binnen de organisatie zelf van de gemeente Medemblik.

Stam wil dan ook weten of de directeur/groot aandeelhouder van de B.V. die De Bloesem in beheer had hoofdelijk aansprakelijk kan worden gesteld.

Lees ook: De Bloesem krijgt nieuwe exploitanten, Fitnessclub Nederland verliest huurcontract