Fotoclub Het Derde Oog 50 Jaar!

WIERINGERWERF – Fotoclub Het Derde Oog bestaat 50 jaar. Op 25 maart 1974 is Fotoclub Het Derde Oog opgericht in de kelder van het voormalige gemeentehuis van Wieringerwerf. Hetzelfde gebouw, maar nu onder de naam De Cultuurschuur, is nu al vele jaren ons thuis. Dit jubileum gaan we uitgebreid vieren. 

Op zaterdag en zondag 20 en 21 april 2024 organiseren we een expositie, aangevuld met een aantal leuke en leerzame activiteiten. Zaterdagmiddag zijn er twee lezingen. Aanmelding hiervoor is noodzakelijk. Dit kan via: info@fotoclubhetderdeoog.nl. Om 14:00 uur beginnen we met een lezing van Marijke van Loon. Marijke is opgeleid in de beeldende kunst. Vanuit deze achtergrond maakt zij haar foto’s. De tweede lezing om 16:00 uur is van Ronald Peeters. Ronald is een ‘kunstzinnige natuurfotograaf’.

Zondagmiddag organiseren we een aantal leuke korte activiteiten, waaronder een workshop Snapseed, ecoline in water en een doe het zelf photo shoot. Alexander van Bakel geeft een doorlopende presentatie van zijn werk. Alexander is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie met zijn afstudeerproject ‘Paradise Found’. Zijn werk is door heel Nederland geëxposeerd en genomineerd voor verschillende prijzen.

Op beide dagen beginnen de activiteiten om 13:30 en eindigen om 17:00 uur. De expositie en alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.