Nog 100 dagen voor Medemblik de wegen van het Hoogheemraadschap in eigendom krijgt, maar zijn er al concrete plannen voor de Hoornseweg in Wognum?

WOGNUM – De bewoners van de Hoornseweg in Wognum zien de bui al hangen, over 100 dagen komt de Hoornseweg in eigendom van de gemeente Medemblik zonder dat er concrete plannen op tafel liggen om de weg veiliger te maken voor de fietsers en voetgangers

De bewoners drukken de gemeente Medemblik nog even fijntjes met de feiten op de neus door te wijzen naar het jaar 2019 toen de gemeente zich aanvankelijk erg veel zorgen maakte over de verkeersonveilige Hoornseweg in Wognum.

In gesprekken met de bewoners heeft de gemeente Medemblik toen ook duidelijk laten blijken dat zij de problemen herkennen en erkennen en er in gezamenlijk overleg te proberen om tot een oplossing te komen. Maar de bewoners zijn er nu achter gekomen dat eerst het probleem duidelijk in kaart moet worden gebracht.

De bewoners willen geen lapmiddel naar een adequate actie vanuit de gemeente Medemblik richting het Hoogheemraadschap, nu nog eigenaar van de weg. Dagelijks zijn er meer dan 8500 verkeersbewegingen op de Hoornseweg, verkeersbewegingen van diverse gebruikers. Vrachtwagens, personenauto’s, fietsers, bromfietsers en wandelaars..

De bewoners wijzen de gemeente dan ook fijntjes op het VN Handvest Handicap en Duurzaam Veilig 3.

Lees ook:

2 gedachten over “Nog 100 dagen voor Medemblik de wegen van het Hoogheemraadschap in eigendom krijgt, maar zijn er al concrete plannen voor de Hoornseweg in Wognum?

Reacties zijn gesloten.