VVD Medemblik is gesol met bewoners Hoornseweg Wognum zat en wil nu actie

WOGNUM – Van het kastje naar de muur. Al jaren worden de bewoners niet serieus genomen door de gemeente Medemblik over hun klacht om de Hoornseweg in Wognum veiliger te maken voor fietsers en voetgangers. De steeds verder toenemende verkeersdrukte op de weg zorgt ervoor dat deze groep weggebruikers worden verdrukt en in gevaar komen, zeker omdat vrijwel geen van de automobilisten zich aan de geldende snelheid houdt.

Tom Beerepoot van de VVD Medemblik springt voor de zoveelste keer in de bres voor deze bewoners en wil dat de gemeente Medemblik nu eens koppen met spijkers gaat slaan. In een brief aan het college schrijft Beerepoot: ‘De bewoners van de Hoornseweg in Wognum maken zich grote zorgen over de verkeersveiligheid op de Hoornseweg in Wognum en hebben, als gevolg hiervan, al diverse brieven naar de Gemeente gezonden.

Tom Beerepoot wil nu van het college weten wat de reactie van het college was op de brief die de bewoners van de Hoornseweg afgelopen 2 maart 2022 hebben verstuurd aan het college, Beerepoot wil graag deze reacties ontvangen. Beerepoot vraagt zich dan ook af of het college Ć¼berhaupt al wel gereageerd heeft op de vragen van de bewoners van de Hoornseweg in Wognum

Er is een probleem, nu nog een oplossing

Volgens Beerepoot is iedereen het er wel over eens dat de Hoornseweg een probleem heeft en dat er snel een oplossing moet komen om dit probleem op te lossen. Daarom wil Tom Beerepoot ook weten hoe het college denkt dit probleem te gaan oplossen en op welk termijn dit moet plaatsvinden en welke stappen er inmiddels zijn gezet om dit probleem op te lossen.

Hoornseweg niet eerder overnemen voor problemen zijn opgelost

Tom Beerepoot is van mening dat Medemblik de Hoornseweg pas moet overnemen van het Hoogheemraadschap als de problemen met de Hoornseweg zijn opgelost zodat de rekening niet bij de gemeente op het bordje komt maar bij het Hoogheemraadschap. Beerepoot wil daarom ook weten of het college dit eens is met hem. Beerepoot wijst het college erop dat het problemen met de Hoornseweg niet enkel de Hoornseweg betreft maar ook de aansluitende wegen en wil daar ook een reactie over ontvangen van het college.