Bewoners Hoornseweg Wognum: ‘Medemblik, hoe staat het met het vervullen van de wens om “het probleem” op te lossen?’

WOGNUM – ‘Waar staat u als Gemeenteraad op de participatieladder in uw relatie met de “burger”, en niet te vergeten de dorpsraden, zowel in het algemeen als het Project Hoornseweg in het bijzonder?‘ vragen de bewoners van de Hoornseweg in Wognum aan de gemeenteraad. ‘U bent als Gemeenteraad het hoogste orgaan dat besluiten kan nemen in een Gemeente.

Na ruim tien jaar van strijden voor een veilige Hoornseweg vragen de bewoners van de Hoornseweg in Wognum zich welke stappen zijn er inmiddels gezet, en door wie? Zij vragen zich dan ook af of de gemeenteraad van Medemblik het voornemen heeft genomen om af te wachten tot het moment dat “iemand de macht over het stuur kwijt is” zoals het in de krant altijd wordt omschreven, en dan collectief krokodillentranen plengt?

De bewoners van de Hoornseweg laten dan ook duidelijk weten er weinig vertrouwen in te hebben dat het nog goed gaat komen. In een brief aan de gemeenteraad schrijven de bewoners: “waar staat u als Gemeenteraad op de participatieladder in uw relatie met de “burger”, en niet te vergeten de dorpsraden, zowel in het algemeen als het Project Hoornseweg in het bijzonder?

Ze komen nog wel met een tip richting de gemeenteraad door het document ‘Aan de slag met participatie raadplegen, dat bureau Berenschot in opdracht van de Vereniging Nederlandse Gemeenten heeft opgesteld eens te gaan lezen.’.

Lees ook: