Medemblik reageert fel op vragen Hart voor Medemblik over komst noodopvang statushouders Zwaagdijk-West. ‘Wij hebben deze uitspraken niet gedaan.’

ZWAAGDIJK-WEST – Medemblik heeft van zich afgebeten vanwege vragen die Hart voor Medemblik heeft gesteld over de mogelijke komst van statushouders naar terrein van de Provincie in Zwaagdijk-West. Hart voor Medemblik zegt in haar vragen aan het college van Medemblik dat volgens haar er wel degelijk communicatie afspraken tussen de gemeente en de provincie zijn gemaakt.

Hart voor Medemblik wilde daarom weten wat deze afspraken zijn over de statushouder en spoedzoekers in Zwaagdijk-West. Medemblik liet daarop weten dat de provincie, de corporaties en de gemeente Medemblik op ambtelijk niveau overleg hebben gevoerd over het haalbaarheidsonderzoek en dat ze elkaar op de hoogte houden van de voortgang van het haalbaarheidsonderzoek.

Maar op de vraag van Hart voor Medemblik over wat de reden is dat de wethouder tijdens de beraadslaging over eerder genoemde moties niet is in gegaan zegt Medemblik: ” Er is géén communicatieplan opgesteld, waarin de wijze van communiceren is vastgesteld. Als uit het haalbaarheidsonderzoek blijkt dat de locatie geschikt is als opvanglocatie, zal er in overleg tussen provincie en gemeente een communicatietraject opgesteld worden. Het belang van goede communicatie is daarmee naar elkaar uitgesproken. Met voornoemde afspraken is voor nu een praktische invulling gegeven om elkaar over en weer te informeren.

Overigens herkent het college zich op generlei wijze in de stelling van de vragensteller dat zij in een eerdere raadsvergadering gesteld zou hebben “dat de gemeente verder ook niet precies weet hoe ze deze casus verder op moeten pakken.” En zij herkent zichook niet in de uitspraak: “De gemeente heeft beterschap beloofd m.b.t. communicatie.” Ondanks wat de vragensteller doet voorkomen zijn dergelijke of vergelijkbare opmerkingen door het college niet gemaakt.

Lees ook:

Eén gedachte over “Medemblik reageert fel op vragen Hart voor Medemblik over komst noodopvang statushouders Zwaagdijk-West. ‘Wij hebben deze uitspraken niet gedaan.’

Reacties zijn gesloten.