Share

Hart voor Medemblik wil meer weten over de afspraken tussen gemeente Medemblik en de provincie over statushouders en spoedzoekers in Zwaagdijk-West

ZWAAGDIJK-WEST- Tjeu Berlijn, fractievoorzitter van Hart voor Medemblik, wil van het college weten welke afspraken er zijn gemaakt tussen de gemeente Medemblik en de provincie Noord-Holland over de komst van statushouders en spoedzoekers naar Zwaagdijk-West.

Tjeu Berlijn

De provincie Noord-Holland wil in Zwaagdijk-West flexwoningen bouwen op terrein dat eigendom is van de provincie en waar voorheen een kassenbedrijf gevestigd was. De kassen zijn gesloopt wat de weg vrijmaakt voor de komst van een groot aantal flexwoningen waar statushouders en spoedzoekers in gehuisvest kunnen worden.

Berlijn wil nu van het college weten welke communicatieafspraken er zijn gemaakt met de provincie Noord-Holland en wanneer deze afspraken zijn gemaakt, maar ook wil Berlijn weten wat de reden is waarom de wethouder tijdens de beraadslaging niet is ingegaan over deze afspraken.

De provincie heeft de gemeente Medemblik niet nodig om flexwoningen op haar eigen terrein te plaatsen, hogere overheid gaat boven lagere overheid (Medemblik), maar om het toch netjes te regelen gaat de provincie met omwonenden en de gemeente in overleg en laat zij De Woonschakel en Woningstichting Grootslag een onderzoek uitvoeren naar de haalbaarheid van de komst van flexwoningen.

Totaal aantal keren gelezen: 62 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen

1 reactie

  1. 5 december 2022

    […] Hart voor Medemblik wil meer weten over de afspraken tussen gemeente Medemblik en de provincie over … […]