Gaat Medemblik aan Zee stranden? Deadline voor oplevering nadert snel

MEDEMBLIK – Medemblik aan Zee (MaZ), er is al heel veel overgeschreven, er zijn al meerdere boze woorden door diverse politici over gesproken. Vaak zijn de plannen aangepast, sommige op verzoek van de gemeente, sommige door de projectontwikkelaar Scholtens. Maar gebouwd wordt er nog steeds niet en of dat er ooit nog van gaat komen is nog maar de vraag.

Siem Zeilemaker (MORGEN!) en Roel Braaksma (GemeenteBelangen) maken zich al jaren druk over het project en beiden zien liever dat de projectontwikkelaar het hele project teruggeeft aan de gemeente Medemblik omdat de deadline van eerste kwartaal 2024 nadert, het moment dat het hele project moet zijn opgeleverd.

Lees ook: Roel Braaksma: “ik heb geen vertrouwen meer in de projectontwikkelaar MAZ, geef het project maar terug”

Documenten in het bezit van deze website vertellen ons dat de projectontwikkelaar 2 jaar na het verlenen van de vergunning het project moet hebben opgeleverd inclusief de herinrichting van het Rode Plein bij de Bonifaciuskerk en de herinrichting van het busstation om zo aan de vereiste hoeveelheid parkeerplaatsen te komen.

Lees ook: Hoe staat het nu met Medemblik aan Zee(MAZ), gaat er nog wel gebouwd worden?

Beide raadsleden, Braaksma en Zeilemaker hebben er weinig hoop op dat het ooit nog goed gaat komen, zeker nu ook duidelijk is geworden dat de projectontwikkelaar pas gaat bouwen als alle appartementen verkocht zijn, waarmee de projectontwikkelaar dus contractbreuk pleegt. Medemblik kan dan het project gaan terugeisen en de projectontwikkelaar een boete opleggen, maar of het zover zal gaan komen, dat zal de tijd uitwijzen. De bal ligt nu bij de projectontwikkelaar om zich aan het contract te houden.

Op vragen van deze website werd niet gereageerd door de projectontwikkelaar.

2 gedachten over “Gaat Medemblik aan Zee stranden? Deadline voor oplevering nadert snel

  1. Hoeveel appartementen zijn er en hoeveel zijn er verkocht.
    Vaak leuk om te weten voor de lezers.
    En ja als je niet levert wat je afspreekt dat er dan consequenties aan zitten lijkt mij logies.
    Daarbij de deadline van eind maart 2024 opleveren gaat zeker niet gehaald worden maar ik weet nog bij de aanbesteding hoe er om geknokt is om de opdracht binnen te slepen en dan zo eindigen vind ik een flinke sanctie terecht maar laat deze deels gebruikt worden om de deomwonende wat te compenseren voor de ruis waarin zij al jaren leven

  2. Mooi moment om het hele project te heroverwegen. Het offeren van zoveel parkeerplaatsen voor de bewoners van de Oosthoek voor een handje vol onbetaalbare huizen lijkt niet echt iets van deze tijd. Waarschijnlijk bespaard de gemeente Medemblik daarnaast een behoorlijke som geld om niet te hoeven investeren in een buitendijks parkeerplan. Ik zou verder wel eens willen weten wat het de burger van Medemblik tot nu toe heeft gekost. Ik schat zomaar in dat de opbrengst van de verkoop van het oude gemeentehuis en parkeerplaats de lading bij lange na niet dekt.

Reacties zijn gesloten.