Medemblik wil woningnood oplossen door eerst flexwoningen te plaatsen daarna ‘gewone’ huizen bouwen

MEDEMBLIK – Dat is 1 van de uitkomsten van de begrotingsvergadering donderdagavond in de raadszaal van het gemeentehuis in Wognum. Het college heeft van de gemeenteraad de opdracht gekregen om te gaan kijken welke locaties in de gemeente in aanmerking kunnen komen voor het plaatsen van flexwoningen, flexwoningen zijn veel sneller te realiseren en kunnen daarmee op de korte termijn het grote tekort aan woningen binnen de gemeente Medemblik sneller oplossen.

Lees ook: Flexwoningen aan de Kleingouw te Andijk

Na tien jaar, zolang mogen flexwoningen blijven staan, zullen ze worden gaan worden vervangen voor normale woningen / appartementen. De bouw van normale woningen / appartementen neemt enkele jaren langer tijd dan het plaatsen van flexwoningen. Flexwoningen kunnen op zijn snelst al binnen een jaar staan als het traject van bestemmingsplan en vergunningen doorgelopen is.

Naast het bouwen van flexwoningen zal de bouw van normale woningen en appartementen ook gewoon doorgaan. Zo is De Tegel in Wervershoof in beeld voor de bouw van een nieuwe woonwijk in Wervershoof, De Tegel is nu opvanglocatie voor asielzoekers, deze blijven hier tot de zomer 2024 wonen en vertrekken daarna naar elders.

Lees ook: Medemblik zet in op flexwoningen als onderdeel van het nieuwe woonbeleid