VVD Noord-Holland wil opheldering opheffen haltes en buslijnen gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – De onrust onder de gebruikers van het openbaar vervoer in de gemeente Medemblik neemt dagelijks verder toe nu Connexxion samen met de Provincie de nieuwe dienstregeling heeft bekend gemaakt en met ingang van het schooljaar 2024/2025 van start zal gaan. Diverse haltes worden opgeheven, buslijnen verdwijnen en reizigers zijn soms wel een uur langer onderweg met de nieuwe dienstregeling.

Om een statement te maken heeft Jeroen Boer van de Noord-Hollandse VVD-fractie een brandbrief naar de Gedeputeerde Staten gestuurd om te vragen of er nogmaals naar de dienstregeling kan worden gekeken want het kan toch niet zo zijn dat bijvoorbeeld de drukste bushalte in Andijk wordt opgeheven waarna de gebruikers bijna een kilometer moeten lopen om bij andere halte te komen. Vooral de ouderen van Andijk worden hierdoor zwaar gedupeerd.

Lees ook: Tom Beuker (MORGEN!): ‘Ze zijn de weg kwijt’, en stelt vragen over schrappen buslijnen.

Maar ook de scholieren in Medemblik die op het Wiringherlant in Wieringerwerf naar school gaan worden zwaar gedupeerd, de rechtstreekse bus gaat verdwijnen en moeten straks eerst naar Abbekerk reizen om daar over te stappen op de bus naar Wieringerwerf, extra reistijd bijna 45 minuten per rit.

Lees ook: GemeenteBelangen springt in de bres voor scholierenvervoer Medemblik – Wieringerwerf

Boer wil van de Gedeputeerde weten of het klopt dat de meest drukke halten worden opgeheven en dat de gebruikers van het openbaar vervoer nu een kilometer verder moeten lopen om gebruik van de bus te kunnen maken. Maar ook wil Boer weten of de Gedeputeerde het met hem eens is dat juist deze doelgroepen ernstig benadeeld worden door de nieuwe dienstregeling en of de Gedeputeerde het gesprek wil aangaan met o.a. de dorpsraad Andijk om tot een oplossing te komen.

Jeroen Boer zal aankomende maandag 12 februari de negatieve gevolgen van de nieuwe dienstregeling wederom bespreken in de Provinciale Staten.