GemeenteBelangen springt in de bres voor scholierenvervoer Medemblik – Wieringerwerf

MEDEMBLIK – De nieuwe dienstregeling van Connexxion valt bij veel inwoners van de gemeente Medemblik niet goed en de verontwaardiging is bij de inwoners én politiek dan ook groot. O.a. de dorpsraad van Andijk, MORGEN! en Hart voor Medemblik hebben reeds vragen gesteld over het opheffen van buslijnen en het verdwijnen van haltes in de diverse kernen.

Lees ook: Tom Beuker (MORGEN!): ‘Ze zijn de weg kwijt’, en stelt vragen over schrappen buslijnen.

Luiten Plekker van GemeenteBelangen komt nu op voor de 69 scholieren die dagelijks gebruik maken om vanuit Medemblik naar Wiringherlant in Wieringerwerf te gaan om de lessen te volgen. Maar deze groep leerlingen komt in de nieuwe dienstregeling zwaar in de knel. Normaliter rijdt de bus vanaf het busstation direct naar Wieringerwerf, maar in de nieuwe dienstregeling moeten de scholieren eerst met lijn 139 of 140 naar Abbekerk rijden om daar over te stappen op lijn 135 die ze naar Wieringerwerf brengt.

Met de huidige dienstregeling zijn de scholieren gemiddeld 26 minuten onderweg, maar met de nieuwe dienstregeling loopt dit op naar minimaal 40 minuten of langer. Luiten Plekker wil dan ook van de gemeente Medemblik weten of er overleg is geweest tussen de provincie en de gemeente Medemblik over de nieuwe dienstregeling en de aanvangstijden van RSG Wiringherlant in Wieringerwerf.

Maar,’ vraagt Plekker, ..Het voordeel van de twee lijnen vanuit Medemblik is dat er frequenter een buslijn van en naar Wieringerwerf genomen kan worden. De overstap kan echter nadelig zijn. Scholieren nemen in de wintertijd de bus en het Station Abbekerk ligt in een verlaten hoek. Ook betekent het missen van een aansluiting dat scholieren te laat op school kunnen komen. Wij willen daarom graag weten hoe de aansluiting van de lijnen 139 en 140 op lijn 135 op Station Abbekerk is? Hoe lang is de wachttijd en wacht lijn 135 bij vertraging van lijn 139 en 140?

Luiten Plekker is ook bang dat de kosten van het busvervoer door de nieuwe langere busverbinding ook gaan stijgen voor de scholieren en hun ouders, ook hier wil Plekker antwoord over van het college.