Veiligheidsregio: ‘Brandweerballon is in onze gezicht ontploft’

MEDEMBLIK – Dat er weerstand zou komen tegen de plannen van de Veiligheidsregio om de brandweer toekomst bestendig te gaan maken wisten ze vooraf, maar dat het ballonnetje dat de Veiligheidsregio met een enorme knal vol in het gezicht zou ontploffen hadden ze geen rekening meegehouden.

Dat bleek afgelopen woensdagavond tijdens een bijeenkomst in Hoorn waar de Veiligheidsregio de plannen uit de doeken deed voor diverse bestuurders in Noord-Holland Noord. De Veiligheidsregio kon woensdagavond dan ook niets anders doen dan de plannen weer van tafel te halen en gezamenlijk met de gemeenten en andere overheden te gaan kijken hoe de brandweer ook in de toekomst haar diensten kan blijven leveren.

Voor Wervershoof en Abbekerk gaat dit inhouden dat de kazernes voor nu blijven zoals ze nu zijn en niet te maken gaan krijgen met een saneringsronde. Maar of dit in de (nabije) toekomst zo blijft is in nevelen gehuld. Veel instanties wijzen erop dat de brandweerorganisatie zoals die nu staat niet toekomst bestendig is en een grote professionaliseringsslag moet gaan maken.

Lees ook: