Gemeenteraad Medemblik wil dat de Veiligheidsregio de saneringsplannen bij de brandweer terugdraait

De brandweerkazerne in Wervershoof straks overbodig?

MEDEMBLIK – Een motie van de VVD, Hart voor Medemblik, ChristenUnie, GemeenteBelangen en MORGEN! waarin het college wordt opgeroepen om met klem de Veiligheidsregio te verzoeken om in een open gedachtewisseling met de brandweerkorpsen en de vrijwilligers te gaan praten over de saneringsplannen voor de posten in Wervershoof en Abbekerk. In de huidige plannen van de Veiligheidsregio krijgen beide posten minder taken toebedeeld.

De breed aangenomen motie moet er voor zorgen dat beide brandweerposten de huidige taken kunnen blijven houden en niet enkel ‘lichte’ werkzaamheden mogen gaan uitvoeren. Eerder liet de postcommandant van de post in Wervershoof al tijdens een commissievergadering weten dat de plannen van de Veiligheidsregio veel kwaad bloed heeft gezet bij de vrijwilligers in Wervershoof en Abbekerk.

Vorige week liet de Veiligheidsregio in een haastige reactie op alle boze reacties vanuit de inwoners, de vrijwilligers en politiek weten dat de plannen nog lang niet in beton zijn gegoten maar dat het een eerste aanzet is en waar over de discussie nog gevoerd moet worden.

Lees ook:

Loading