Vlak voor de finish barst alsnog de bom binnen het college van Medemblik

Links de foto zoals die door de gemeente Medemblik is verzonden, rechts met Andrea van Langen

MEDEMBLIK – Vriendjes waren ze allang niet meer maar ze wilden de vier jaar toch met zijn viertjes vol maken. Het CDA, de VVD, GemeenteBelangen en de PvdA (nu MORGEN!). Diverse kleine en grote rellen werden onder de mantel der liefde bedekt om maar zo stabiel mogelijk naar de buitenwereld uit te stralen.

Maar nu is de bom toch gebarsten, 2 dagen voor het oude college opstapt en het nieuwe college wordt geïnstalleerd.

VVD-wethouder Andrea van Langen mag in haar ééntje afscheid nemen van de inwoners van Medemblik in Andijk terwijl Joset Fit (GemeenteBelangen) en Dirk Kuipers (PvdA) dit in Medemblik gaan doen.

De oorzaak ligt in een column geschreven door de fractievoorzitter van de VVD Jack Stam hierop Medemblik Praat waar hij fel van leer trekt tegen de coalitiepartners. In deze column schrijft Jack Stam o.a.: ‘In de afgelopen vier jaar hebben wij constructief meegedacht om tot een oplossing, voor de diverse problemen waar Medemblik mee kampt, te komen. Denk hierbij aan woningbouw, het sociaal domein, het zwembad in Wervershoof en het dorpshuis in Abbekerk.

Lees ook: Column Jack Stam (VVD): ‘VVD buitenspel gezet door CDA, GemeenteBelangen en D66.’

Voor de wethouders van GemeenteBelangen en de PvdA was dit de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen en wilden niet meer met Andrea van Langen gezamenlijk een afscheidsreceptie gaan geven. De naam van Andrea van Langen staat samen met de andere fractieleden onder de column van Jack Stam.

Zo komt er dus toch nog een einde aan een vier moeilijke jaren waarin de VVD steeds vaker alleen kwam te staan wat ook te merken was direct na de gemeenteraadsverkiezingen toen een tweetal partijen direct al lieten weten niet met de VVD in 1 coalitie te willen gaan zitten.

Het is te hopen dat de drie wethouders het aankomende vrijdag alsnog kunnen uitpraten, met ruzie afscheid nemen van elkaar is nog nooit iemand beter geworden.