Themaraad over De Zeehoek, publiek is welkom

zeehoek

WERVERSHOOF – De gezamenlijke fracties van de gemeenteraad organiseren op 13 april een themaraad over de toekomst van zwembad De Zeehoek in het gemeentehuis in Wognum. Allen willen graag meedenken over de toekomst van het zwembad en vandaar dat we dit nu gezamenlijk organiseren. Aanleiding is dat de deuren van het zwembad De Zeehoek gaan per 31 juli 2023 sluiten. Dat heeft het bestuur van zwembad De Zeehoek in Wervershoof bekend gemaakt. Het zwembad De Zeehoek is niet meer structureel en op een veilige manier open te houden. Dat werd eind 2022 al duidelijk.

Het blijkt echter vanwege personeelsproblemen niet mogelijk om het zwembad na 31 juli a.s. open te houden. Dit is sneller dan de raadsleden hadden verwacht. Vandaar dat zij nu snel duidelijkheid en perspectief willen bieden. Dit willen alle fracties met elkaar bespreken tijdens de themabijeenkomst. De fracties laten zich graag bijpraten en geven hun inbreng mee aan het college.

Het programma voor de themaraad ziet er als volgt uit:

 • 20.30 Opening door commissievoorzitter
 • 20.35 Overhandigen petitie door mevrouw K. Heus
 • 20.40 Korte inleiding college/portefeuillehouder en presentatie over stand van zaken. Waar staan we nu, wat zijn huidige kaders, wat zijn mogelijkheden?
 • 21.00 Inbreng stakeholders/betrokkenen. Een aantal stakeholders worden uitgenodigd om hun visie te geven over de toekomst van een overdekt zwembad in de gemeente Medemblik. Fracties kunnen eventueel (korte) vragen stellen.
 • 21.20 Bespreking fracties gemeenteraad Medemblik. De fracties geven hun reactie en kunnen daarbij ingaan op een aantal stellingen.
 • 22.15 Korte reflectie op de bespreking door de portefeuillehouder
 • 22.20 Samenvatting en vervolgproces
 • De commissievoorzitter geeft een samenvatting. Vervolg kan zijn dat er een raadinstrument wordt ingediend tijdens een van de komende raadsvergaderingen (bijvoorbeeld op 20 april).
 • 22.30 Sluiting

Tom Beerepoot van de VVD: “Wij als VVD zijn ontzettend blij dat ons initiatief, voor het organiseren van een thema-avond, door alle fracties overgenomen is en roepen u op om uw betrokkenheid te laten blijken en de thema-avond in grote getallen bij de wonen.

Lees ook:

Loading

2 thoughts on “Themaraad over De Zeehoek, publiek is welkom

 1. J. De Vries 6 april 2023 at 12:18

  Goed initiatief Tom Beerepoot van de VVD. Ik hoop op een goede en vruchtbare avond.

 2. J. De Vries 6 april 2023 at 12:46

  Initiatief van VVD, HvM en CU maar door iedereen omarmd, zo kan het ook!

Comments are closed.