Uitstel is geen afstel voor zwembad Wervershoof, de gemeenteraad is aan zet

WERVERSHOOF – De gemeente Medemblik heeft de optie tot koop van 1,8 hectare grond aan de Vok Koomenweg 4 in Wervershoof verlengd tot 1 oktober 2023. De overeenkomst werd in 2018 getekend om daar het nieuwe zwembad in Wervershoof te bouwen.

Ontbinding koopcontract

Toen duidelijk werd dat er geen nieuw zwembad gebouwd zou gaan worden is er tussen de gemeente Medemblik en de verkopende partij een afspraak gemaakt over de ontbinding van de koopovereenkomst die dan op 1 december 2022 zou gaan ingaan. Maar het college heeft op 20 december 2022 besloten om te kiezen voor een verlenging van de optie tot koop van het grond.

De grond is volgens de gemeente Medemblik strategisch voor de gemeente Medemblik en was de prijs redelijk te noemen en is de bouw van een zwembad nog steeds 1 van de opties. Wel moet de gemeente Medemblik een optievergoeding aan de verkopende partij betalen, welke wordt betaalt uit het budget van Grondzaken.

Gemeenteraad is aan zet

De gemeenteraad is nu aan zet. Zij moet beslissen of de grond wel of niet wordt aangekocht en of er wel of niet een zwembad op wordt gebouwd. Dit moet voor 1 oktober 2023 gebeuren omdat dan de optie tot koop verloopt. Het college heeft het bestuur van De Zeehoek en de dorpsraad op de hoogte gesteld.

Lees ook:

Eén gedachte over “Uitstel is geen afstel voor zwembad Wervershoof, de gemeenteraad is aan zet

  1. Dit zou toch geweldig zijn ,nu ook Frits van de Werf sluit ,is dit de oplossing voor West Friesland .Goed bereikbaar voldoende ruimte om te parkeren en een super plek waar heel veel mensen erg blij van worden.

Reacties zijn gesloten.