Coalitiepartijen willen dat het college haast gaat maken met de nieuwe Zeehoek

WERVERSHOOF – Het bestuur van zwembad De Zeehoek in Wervershoof heeft bekend gemaakt dat de deuren per 31 juli a.s. gaan sluiten. Eind 2022 was al duidelijk dat er niet genoeg financiële middelen waren om zwembad De Zeehoek structureel en op een veilige manier open te houden.

Lees ook: De Zeehoek dicht, en nu? Waar moeten onze kinderen nu zwemles krijgen, ouders weten het niet meer.

Vanwege personeelsproblemen heeft het zwembadbestuur helaas moeten vaststellen dat het niet mogelijk is om het zwembad langer open te houden. Dit is sneller dan de coalitiepartijen hadden verwacht. Het exacte moment van beëindiging van de exploitatie moest worden bepaald, maar zou namelijk eerder naar verwachting in 2024 of 2025 plaatsvinden. Vandaar dat de vier coalitiepartijen snel duidelijkheid en perspectief willen bieden.

Lees ook: Zwembad De Zeehoek in Wervershoof sluit per 31 juli de deuren.

In het coalitieakkoord uit 2022 is al woningbouw op het zwembadterrein De Zeehoek als kans benoemd en is gesteld dat renovatie van het overdekte zwembad geen optie is. Mocht het voor de gemeente financieel haalbaar zijn, dan is een overdekt doelgroepenbad aan de Westrand een logische keuze.

Lees ook: Uitstel is geen afstel voor zwembad Wervershoof, de gemeenteraad is aan zet

Aan deze uitgangspunten uit dit akkoord gaan de coalitiepartijen CDA, GemeenteBelangen, MORGEN! en D66 daarom nu nader invulling geven. Dit willen zij doen door de eerstkomende raadsvergadering op 20 april met een verstrekkende motie te komen.

In deze motie geven de coalitiepartijen het college de volgende richting mee:

  • Het college krijgt opdracht om de gronden aan de Westrand daadwerkelijk aan te kopen om daar een nieuw doelgroepenbad te realiseren.
  • De opbrengst van de huidige gronden van het Zeehoekterrein voor woningbouw reserveren we om toekomstig onderhoud aan het nieuwe zwembad te kunnen betalen.
  • Ook de beschikbare subsidie die de gemeente Medemblik de komende periode niet hoeft uit te geven door sluiting van het zwembad reserveren we voor toekomstig onderhoud.
  • Een doelgroepenbad te realiseren op basis van het huidige subsidiebedrag dat in de begroting is opgenomen (daar komt nog een indexering bovenop). Of een aangepast voorstel te doen om het beoogde doelgroepenbad te realiseren.
  • Het zwembad krijgt een gemeentelijk of zelfs regionaal karakter door ook te voorzien in het bedienen van specifieke doelgroepen, zoals ouderen, mensen met en medische indicatie of zorgbehoevenden.
  • Het zwembad voldoet aan alle moderne eisen en is energiezuinig of mogelijk energieneutraal.

De coalitiepartijen geven hiermee een opdracht aan het college om zo snel mogelijk te komen tot een nieuw en modern zwembad te komen, voor de hele gemeente.

Lees ook: Bestuur zwembad de Zeehoek weigert uitkomst onderzoek door Sportfondsen te delen met de gemeente Medemblik

Eén gedachte over “Coalitiepartijen willen dat het college haast gaat maken met de nieuwe Zeehoek

  1. Geef die jankerds daar een tobbe met een parasol, hebben ze hun overdekt zwembad.

Reacties zijn gesloten.