Medemblik gaat geen bomen kappen omdat ze een schaduw op zonnepanelen werpen

OPPERDOES – Dat blijkt uit een reactie op vragen van Hart voor Medemblik over teleurgestelde bewoners van Schoolstraat in Opperdoes die eerder de gemeente hadden gevraagd enkele bomen te kappen omdat deze o.a. een schaduw over hun zonnepanelen zouden werpen. De gemeente liet de bewoners hierop in een brief weten dat Medemblik geen bomen kapt omdat deze mogelijk een schaduw op zonnepanelen zouden werpen.

Lees ook: Bewoners Schoolstraat Opperdoes maken zich zorgen over de bomen in de straat, meer na- dan voordelen

Medemblik snapt ook de reactie van Hart voor Medemblik over het feit dat een raadslid voor de derde keer moest vragen of Medemblik wilde ingaan op het door de bewoners gedane verzoek. Medemblik zegt hierop: “Vanuit uw perspectief kunnen wij ons dat voorstellen. Echter, wij zijn gehouden aan het vigerende gemeentebeleid en het zwaarwegend algemeen belang voor een duurzame leefomgeving en kunnen dus niet ingaan op het verzoek om deze bomen te kappen voor zonnepanelen.

Lees ook: Medemblik laat bomen Schoolstraat Opperdoes ongemoeid. Rooien en/of snoeien mag niet van de wet

De gemeente Medemblik laat wel weten in gesprek te willen gaan met de bewoners van de Schoolstraat in Opperdoes over deze kwestie.

Eén gedachte over “Medemblik gaat geen bomen kappen omdat ze een schaduw op zonnepanelen werpen

  1. En waar gaan ze straks over klagen? Over de wolken die de zonnepanelen uit de zon houdt? Er moeten veel meer bomen komen in Medemblik niet minder

Reacties zijn gesloten.