Voorbereidingskrediet van € 290.000,– voor het woningbouwproject De Zeehoek in Wervershoof

WERVERSHOOF – Het college van Medemblik gaat de gemeenteraad vragen om een voorbereidingskrediet van € 290.000,- beschikbaar te stellen voor het woningbouwproject De Zeehoek in Wervershoof. Op de plek van het huidige zwembad dit binnenkort wordt gesloten zullen nieuwbouwwoningen worden gebouwd, waaronder sociale huur en goedkope koopwoningen.

Lees ook: Medemblik start met projectopdracht De Zeehoek, van zwembad naar woningbouw

Het zwembad De Zeehoek is verouderd. Het vraagt om een aanzienlijke investering om het gebouw te upgraden en te verduurzamen. Deze investering is niet rendabel en maatschappelijk onverantwoord. Het zwembad wordt geëxploiteerd door stichting De Zeehoek. Het bestuur van de stichting heeft daarom besloten de exploitatie van het zwembad De Zeehoek te beëindigen.

Lees ook: De Zeehoek dicht, en nu? Waar moeten onze kinderen nu zwemles krijgen, ouders weten het niet meer.

In 2021 heeft de Ontwikkelcombinatie De Zeehoek een plan ontwikkeld voor het Zeehoekterrein. Het plan van de Ontwikkelcombinatie voorziet in de realisatie van 77 woningen, 13 Tiny Houses en een nieuw zwembad met parkeervoorziening en sloop van het oude zwembad. Door de raad is op 9 september 2021 een motie aangenomen waarin het college wordt verzocht “om zo spoedig mogelijk in contact te treden met de initiatiefnemers om de reguliere procedure in gang te zetten”.

Lees ook: Coalitiepartijen willen dat het college haast gaat maken met de nieuwe Zeehoek

Na vaststelling door de raad. Belangrijke stakeholders waaronder toekomstige bewoners, omwonenden, de dorpsraad en bedrijven worden gedurende de planontwikkeling actief betrokken bij de herontwikkeling van De Zeehoek.

Lees ook:

Eén gedachte over “Voorbereidingskrediet van € 290.000,– voor het woningbouwproject De Zeehoek in Wervershoof

  1. Het plan van de informatieavond in zde Dars waar zoveel om te doen was. Nu zonder nieuw zwembad er in, maar het woningbouw-idee waar de VVD zo achter staat gaat nu verder.

Reacties zijn gesloten.