Ouders noemen het op non-actief zetten van voorzitter Pvo school fantastisch nieuws, ‘nu vooruit kijken’

HOORN – ‘Dit is fantastisch nieuws,’ schrijft één van de ouders op het nieuws dat Anneke van der Schaaf, voorzitter van het eenhoofdige college van bestuur van de school, op non-actief is gezet na een slepend conflict met de ouders van de leerlingen op de school. “Dit is dus een mooi moment om ongestoord te knallen!” , gaat de ouder verder.

Lees ook: In opspraak geraakte Pvo-bestuurder van der Schaaf per direct op non-actief gezet

Keihard onder controle

De zaken waaraan gewerkt moet worden blijkt nu ‘keihard’ onder controle te zijn door de school. Begonnen in een uitzichtloze situatie gaan alle inspanningen nu de vruchten afwerpen om volgens de ouders het fundament te gaan vormen voor een excellente variant van de Pvo School in Hoorn.

De school en de ouders hebben de bevestiging gekregen dat de externe hulp die gespecialiseerd is in het optimaliseren van scholen voor onderwijsinspecties vaststaat waardoor de school niet alleen spoedig kan rekenen op een vernietiging van het ‘zeer zwakke’ oordeel, maar als de school door mag blijven gaan daar uiteindelijk ver bovenuit zal gaan stijgen.

Lees ook: ‘Ik vind Pvo Hoorn een hele leuke school,’ zegt 15-jarige scholier

Open dag, proeflessen en inschrijvingen

Om meer leerlingen naar de school te trekken houdt de school op 16 maart een open dag tussen 12.30 en 15 uur zijn leerlingen van de twee hoogste groepen van de basisschool welkom maar ook leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn welkom. Aanmelden doe je via de website van de Pvo school.