‘Ik vind Pvo Hoorn een hele leuke school,’ zegt 15-jarige scholier

HOORN – Wat een ellende een eenmansactie of beter een eenvrouwsactie van een bestuurslid allemaal kan veroorzaken. Dit bestuurslid heeft op eigen houtje een school waar scholieren met veel plezier naar toegaan vrijwel ten gronde gericht. De voorzitter van het college van bestuur, Anneke van der Schaaf had al besloten dat de open dag niet door zou gaan omdat de toekomst van de school onzeker is door haar eigen handelen. Het bestuur is met het Atlas College in gesprek om de klassen over te dragen, zeer tegen de wens van de ouders en de leerlingen

Ouders en leerlingen zijn hier tegen in gegaan en hebben zelf een informatieavond georganiseerd die druk bezocht werd. De ouders staan ook achter het huidige bestuur van de Pvo Hoorn en willen dat de school gewoon open blijft om de drie jaar die de school heeft om een volgroeide school te worden te voltooien.

Tijdens deze informatieavond, die in 2 delen wordt gehouden, al 31 mogelijke leerlingen met hun ouders naar deze school, en afgelopen zaterdag was het wederom druk.

Wij spraken met een leerlinge van de Pvo School, op verzoek van haar ouders zullen wij haar naam niet vermelden. De 15-jarige leerlingen van de Pvo school doet 3 VWO en zegt tegen deze website: “Ik vind Pvo Hoorn een hele leuke school. De kleine klassen zorgen ervoor dat ik niet snel wordt afgeleid en een goede band met de docenten heb. Doordat ik maar met 15 leerlingen in een klas zit vind ik het ook makkelijk om de docent om hulp te vragen als ik ergens mee zit. Ik zit 4 dagen van 08:50 tot 16:55 op school maar ik heb wel een extra vrije dag op vrijdag wat ervoor zorgt dat ik wat meer rust kan pakken.

1x in de maand heb ik op mijn vrije dag een sportdag waarin je van 09:00 tot 16:00 lekker aan het sporten bent met een gezellige kleine groep. De sfeer op school is heel fijn, er wordt niet gepest en iedereen kent elkaar op school en docenten kennen je bij naam, in plaats van dat je een nummertje bent. Ik vind zelf de lange schooldagen helemaal niet erg, want zodra ik thuis kom hoef ik ook niet meer aan school. lesuitval komt niet voor op mijn school, omdat er altijd een docent is die voor de klas kan staan, dat vind ik heel fijn omdat ik op deze manier weinig tot geen stof mis.

Tijdens de pauze zitten de docenten in de aula aan een docententafel in plaats van in een lerarenkamer, wat ervoor zorgt dat de docenten en leerlingen niet echt gescheiden worden van elkaar.”

Het aankomend schooljaar heeft de Pvo school voor het eerste ook een 6 VWO klas en dat houdt in dat deze school een volgroeide school is en dit drie jaar in stand moet houden om aan de norm te voldoen. De school heeft daar 195 leerlingen voor nodig en daar zitten ze ruim boven met 207 leerlingen.

Nieuwe leerlingen van groep 8 kunnen zich in de week van 25 t/m 31 maart aanmelden voor het voortgezet onderwijs.

2 gedachten over “‘Ik vind Pvo Hoorn een hele leuke school,’ zegt 15-jarige scholier

  1. Mijn zoon zit op deze school en hij heeft het enorm naar zijn zin en heeft hele goede cijfers, beter dan toen hij nog op het Oscar Romero zat.. Hij is enorm veranderd sinds hij op de Pvo zit

Reacties zijn gesloten.