Ontwerpbestemmingsplan ‘Kruisweiden’ te Hauwert

Schets van waar de woningen moeten komen

HAUWERT – In de gemeente Medemblik is grote nood aan nieuwbouwwoningen, zowel sociale huur, goedkope koop als midden- en dure koop. De doorstroming van huur naar koopwoning is vrijwel tot stilstand gekomen door de hoge prijzen die worden gevraagd voor koopwoningen waardoor starters op de koopwoningmarkt vrijwel geen kans maken om een (nieuwbouw)woning te kopen.

Om dit probleem aan te pakken laat de gemeente Medemblik de aankomende jaren vele honderden woningen bouwen, zowel sociale huur als (goedkope) koopwoningen in o.a. Wognum, Medemblik en Wervershoof, en zijn er plannen voor een groot aantal woningen in Nibbixwoud. Daar komen nu de plannen voor de bouw van nieuwbouwwoningen in Hauwert bij. Op twee voormalige agrarische erven aan weerskanten van het kruispunt van de Tuinstraat met de Heemraad Witweg in Hauwert wil een projectontwikkelaar nieuwbouw plegen.

Maar voor dit kan plaatsvinden moet eerst het bestemmingsplan worden aangepast van agrarisch naar wonen en daarvoor heeft de gemeente Medemblik nu een ontwerpbestemmingsplan voor de bouw van 11 woningen gereed en goed laten keuren door het college waarop is besloten om de formele bestemmingsplan procedure te gaan starten.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf vandaag t/m 3 februari 2024 voor een periode van zes weken ter inzage op het gemeentehuis in Wognum, de gemeenteraad zal zich dan in het eerste kwartaal van 2024 gaan buiten over het bestemmingsplan.

Eén gedachte over “Ontwerpbestemmingsplan ‘Kruisweiden’ te Hauwert

  1. En opnieuw een plan waar in de vorige periode (2020 / 2021) de toenmalige wethouder Andrea van Langen al mee bezig was. Nu komt het zo ver dat Kruisweiden ter inzage komt. We bouwen voort.

Reacties zijn gesloten.