Ondanks een waslijst aan zienswijzen komt Bloesemgaerde-Noord in Wognum er gewoon

WOGNUM – Ondanks een waslijst aan zienswijzen van o.a. omwonenden maar ook van het PWN krijgt Wognum toch de zo gehoopte nieuwe woonwijk Bloesemgaerd-Noord. De gemeenteraad nam het voorstel van het college na een flink debat aan.

lees ook: Bloesemgaerde-Noord blijft gemoederen bezighouden, nu staat paardeneigenaar op zijn achterste benen

Wethouder Jeroen Broeders liet er donderdagavond tijdens de raadsvergadering geen gras overgroeien en wees de raadsleden op het feit dat ondanks de vele zienswijzen die waren ingediend er gewoon gebouwd moet worden in Wognum. Tom Beerepoot van de VVD steunde de wethouder door nogmaals erop te wijzen dat er zo snel mogelijk zoveel mogelijk woningen in de gemeente Medemblik moeten worden gebouwd om o.a. de jongeren een kans op een woning te geven.

Voor fractievoorzitter Els van den Bosch (CDA) staat 1 ding wel vast, de nieuwe eigenaren van de woningen die in Bloesemgaerde-Noord moeten daar zelf gaan wonen, verhuren is voor vele jaren uit den boze. Mede-coalitiegenoot MORGEN! ziet samen met GroenLinks het liefst dat het aantal sociale huurwoningen meer gaat worden dan wat nu de plannen zijn.

Lees ook: Bezwaarmakers Wognum willen geen grootschalige woningbouw, vrij en ruimtelijke inzicht is belangrijker

Met het akkoord van de gemeenteraad is men er nog niet, voor er überhaupt ook maar 1 paal de grond in kan worden geslagen volgt er eerst nog een lang traject van vergunningen aanvragen en daarop zullen vrijwel zeker een waslijst aan bezwaren gaan komen gezien de grote hoeveelheid zienswijzen. Voor die allemaal zijn afgehandeld zitten we in 2024 of mogelijk zelfs in 2025 voor er eindelijk gebouwd kan worden.