Medemblik snapt teleurstelling bewoners DEK-terrein Medemblik over niet aanpakken duiker

MEDEMBLIK – In het bestemmingsplan van het voormalig DEK-terrein in Medemblik staat aangegeven dat het terrein zal gaan worden aangesloten op de vaarwegen die langs het terrein lopen, een duiker gesitueerd in de Oostersingel/Vlietsingel moet daarom verhoogd worden om zo de boten vrij doorgang te geven naar het vaarwater.

Al eerder trokken diverse bewoners van de nieuwe woonwijk aan de bel bij de gemeente en vroegen zich waarom de duiker niet verhoogd gaat worden, ondanks dat er wel een vergunning is verleend om de duiker te verhogen. Na diverse reacties bleven de bewoners ontevreden waarna er een gesprek volgde met een ambtenaar van de gemeente Medemblik die uitleg kwam geven waarom de duiker niet nu kan worden verhoogd.

Lees ook: Huis gekocht, boot gekocht, en nu komt de gemeente belofte om duiker in de Oostersingel Medemblik te verhogen niet na

Dit gesprek heeft nu plaatsgevonden waarin de klagers nogmaals hun teleurstelling in de gang van zaken op tafel hebben gelegd over de belofte om rondom het DEK-terrein doorvaarbaar water te realiseren. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds niet geregeld en de bewoners willen nu van het college zelf horen wat zij hier nu aan gaan doen.

Onvoorziene tegenvallers

Eerder bleek al dat Liander, er ligt een stroomkabel bij de duiker, een verkeerde inschatting heeft gemaakt waarover niet duidelijk genoeg is gecommuniceerd richting de bewoners van het DEK-terrein. Het college biedt hiervoor haar excuses aan. De bal ligt nu bij Liander die er voor moet gaan zorgen dat de kabel die bij de duiker ligt gereed is zodat de duiker verhoogd kan worden. Maar Liander heeft al aangegeven dat dit nog wel twee jaar kan duren voor de kabel buiten werking wordt gesteld.

Lees ook: Liander boosdoener verhoging duiker Vlietsingel Medemblik, ‘gaat nog wel paar jaar duren’

In een reactie zegt het college: “Wij doen alles dat binnen onze mogelijkheden ligt om Liander aan haar afspraken te houden om de duiker zo snel en goed mogelijk aan te passen voor de doorvaarbaarheid. Een precieze tijdlijn kunnen wij echter op dit moment niet beloven, omdat het nog onduidelijk is wanneer de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. “

Het college werkt er wel naartoe om zo spoedig mogelijk concrete afspraken met Liander te maken over wanneer en tegen welke kosten de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd, het college belooft de bewoners van het DEK-terrein dan ook om maandelijks via de ambtelijke organisatie te informeren over de voortgang van de zaken.

Lees ook: GemeenteBelangen Medemblik wil opheldering over duiker Vlietsingel Medemblik