Jonge Abbekerker mag voorlopig geen hond meer hebben

foto haarlem appelaar 1

ABBEKERK – De 29-jarige R. K. uit Abbekerk mag in ieder geval de komende drie jaar geen hond meer hebben. Dat heeft de rechtbank in Haarlem donderdag besloten. K. moest voorkomen omdat het Openbaar Ministerie (OM) hem verweet tussen 28 april en 4 mei vorig jaar zijn hond ernstig te hebben verwaarloosd. Het dier zou lange periodes zijn opgesloten in de woning van K. met onvoldoende voer of water, waardoor de dierenambulance het ernstig vermagerd moest ophalen bij de begeleider van de Abbekerker.

De begeleider van de 29-jarige Abbekerker maakte zich al langere tijd zorgen over hondje Spijker. K. is zelf nooit door de politie gehoord over de verdenking, maar volgens zijn advocaat zou hij nadat hij vanuit een begeleide woonvorm in Hoorn naar Abbekerk verhuisde in de problemen zijn gekomen. Niet alleen zijn hond leidde daaronder, maar K. kon ook met regelmaat voor zichzelf niets te eten betalen. De advocaat vroeg daarom om haar cliënt geen straf op te leggen.

De officier van justitie zag dat anders. Ze eiste een werkstraf van 80 uur, waarvan de helft voorwaardelijk met een houdverbod van een jaar. Maar de politierechter zag geen reden om K., die momenteel vastzit vanwege een andere zaak, op dit moment nog een werkstraf te laten uitvoeren.

Ze veroordeelde K. daarom tot 40 uur voorwaardelijke werkstraf, met een houdverbod voor dieren van 3 jaar.

Loading