GemeenteBelangen Medemblik wil opheldering over duiker Vlietsingel Medemblik

MEDEMBLIK – De duiker in de Vlietsingel in Medemblik is te laag, zeker nu de nieuwe bewoners van het voormalig DEK-terrein is beloofd dat zij met een bootje probleemloos naar open vaarwater kunnen varen. Nu blijkt dat de gemeente Medemblik deze duiker pas over 3 jaar gaat verhogen als de 50KV kabel die daar ligt buiten bedrijf is gesteld.

Diverse bewoners van de voormalige DEK-velden hebben mede door de belofte dat tijdens het bouwrijp maken van het DEK-terrein ook de duiker naar 1.40 meter zou gaan worden verhoogd. Eerder stuurden al bewoners van het DEK-terrein een brief op hoge poten naar het college en de gemeenteraad waarin zij haar beklag deden

Lees ook: Bewoners voormalig DEK-terrein Medemblik willen dat Medemblik nu eens doet wat ze beloofden

Roel Braaksma wil nu van het college weten of het Projectbureau van de gemeente Medemblik deze kabel ten tijde van de eerste ontwikkelingen van het DEK-terrein in 2016 wel of niet heeft opgemerkt. Maar ook wie er financieel verantwoordelijk is mochten er schadeclaims komen omdat de doorvaarbaarheid van de DEK-velden nog zeker 3 jaar op zich laat duren en niet zoals bij de verkoop is beloofd bij oplevering van de woningen.

Opvallend is wel dat er eerder door de gemeente Medemblik wel een vergunning is verleend om de duiker te verhogen.