Liander boosdoener verhoging duiker Vlietsingel Medemblik, ‘gaat nog wel paar jaar duren’

MEDEMBLIK – Diverse boze brieven van de nieuwe bewoners van de woningen op het DEK-terrein maar ook van bewoners van de Vlietsingel in Medemblik, die door de belofte van de gemeente Medemblik om de Duiker in de Oostersingel/Vlietsingel te gaan verhogen een boot hebben gekocht en die nu nutteloos in het water ligt omdat ze niet naar open water kunnen varen.

Naar nu blijkt kan de gemeente de duiker niet eerder verhogen omdat er een hoogspanningskabel van Liander ligt en Liander pas over een jaar of 3 deze gaat vervangen voor een nieuwe, zwaardere kabel. Liander is met een enorme inhaalslag bezig om het energienet aanzienlijk te verzwaren en kan niet overal tegelijk de werkzaamheden uitvoeren.

Pas als de kabel wordt vervangen kan de gemeente Medemblik ook de duiker in de Oostersingel-Vlietsingel gaan verhogen naar de beloofde hoogte van 1.40 meter.

Zo moet er naast de kabels in de grond ook diverse verdeelpunten worden verzwaard of worden er nieuwe bijgebouwd om aan de vraag voor elektriciteit te kunnen voldoen, maar ook om het terugleveren van energie door de vele zonnepanelen en windmolens te kunnen verwerken.

Liander investeert miljarden euro’s in het verzwaren van het energienet in Noord-Holland.

Lees ook:

Loading