Medemblik pompt miljoenen in vervanging stokoude schoolgebouwen, sommige dateren nog uit de jaren ’30

MEDEMBLIK – Medemblik gaat eindelijk de lagere scholen in de gemeente Medemblik aanpakken al gaat het een hele klus worden om de te berekende ruime 35 miljoen euro bij elkaar te krijgen die de operatie gaat kosten.

Zeker 5 scholen in de gemeente Medemblik, waarvan 3 alleen al in de kern Medemblik, wachten al sinds 2019 dat hun basisschool gerenoveerd gaat worden. Maar door de financiële nood waar de gemeente Medemblik mee kampt liep deze zeer noodzakelijke renovatie ernstige vertraging op.

Begin dit jaar sprak Leo Wijkers namens deze scholen in tijdens een commissievergadering en wees op de noodzaak om snel te beginnen met het renoveren van de Mariaschool, de Jozefschool en de Meridiaan in Medemblik. Deze moesten al in 2020 helemaal gerenoveerd zijn maar tot op de dag van vandaag is hier nog niet mee begonnen.

Zo is de huidige Jozefschool in Medemblik al 44 jaar oud en is hoognodig aan renovatie toe. Al in 2016 werd er een verzoek gedaan bij de gemeente Medemblik om het gebouw te renoveren op grond van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs verplicht is om deze kosten te betalen. Het college wilde toen hiervoor een bedrag van € 142.725,- voor een semipermanent gebouw en € 11.212,- voor de eerste inrichting meubilair en onderwijs leerpakket gaan reserveren. De Maria Bernadetteschool in Medemblik dateert al uit 1929.

Naast de drie scholen in Medemblik moeten ook de Werenfridus in Wervershoof (1931), De Wegwijzer in Opperdoes (1940) en de Idenburgschool in Andijk (1932) worden vervangen.

Eén gedachte over “Medemblik pompt miljoenen in vervanging stokoude schoolgebouwen, sommige dateren nog uit de jaren ’30

Reacties zijn gesloten.