MORGEN! wil Meridiaan en Jozefschool huisvesten in MFC De Muiter, sportschool gaat weg. Het ging hard tegen hard binnen de coalitie

MEDEMBLIK – Dat bleek afgelopen maandagavond tijdens de commissievergadering, die een flinke discussie binnen de coalitie te weeg bracht. Het ging hard tegen hard tussen het CDA en GemeenteBelangen aan de ene kant en MORGEN! en D66 aan de andere kant toen het onderwerp scholen werd aangesneden.

Het CDA liet duidelijk weten erg boos te zijn om het voorstel van MORGEN! en D66 om beide scholen te gaan huisvesten in De Muiter, vooral vanwege de integratie. Er komt ruimte vrij in De Muiter omdat de sportschool gaat vertrekken. Wel ziet D66 een probleem met de ruimte om beide scholen te huisvesten, de ruimte van de sportschool is te klein dus beter een locatie zoeken waar beide scholen gehuisvest kunnen worden.

Het CDA en GemeenteBelangen willen vooral nu doorgaan om zo verdere vertraging te voorkomen. De renovatie/nieuwbouw van de lagere scholen in de gemeente Medemblik ligt al te lang stil waardoor de leerlingen in gebouwen les krijgen die bij lange na niet meer aan de huidige eisen voldoen.

Lees ook: Medemblik pompt miljoenen in vervanging stokoude schoolgebouwen, sommige dateren nog uit de jaren ’30

2 gedachten over “MORGEN! wil Meridiaan en Jozefschool huisvesten in MFC De Muiter, sportschool gaat weg. Het ging hard tegen hard binnen de coalitie

Reacties zijn gesloten.