Share

Magisch concert Medemalaca Vocali in uitverkochte Bonifaciuskerk Medemblik

MEDEMBLIK – Na uitstel van 2,5 jaar mocht het Medemalaca Vocali koor afgelopen weekend eindelijk haar twee (uitverkochte) concerten uitvoeren in de sfeervolle Bonifaciuskerk in Medemblik. Een bijzonder boeiend programma want Mendelssohn’s Lauda Sion wordt, ten onrechte, niet vaak gezongen en Rossini’s Stabat Mater is natuurlijk een prachtig werk met smart en een tintje opera.

Het koor van 80 leden kwam overtuigend over, ondanks de zichtbare, gemiddeld hoge leeftijd maar misschien ook wel dankzij. Ervaren stemmen die al menig mooi klassiek werk voor het voetlicht hebben gebracht.

De solisten, Judith Weusten, Linsey Coppens, Edward Leach en Yonathan van den Brink, waren de sterren: zo jong en zulke mooie stemmen, met name ook samen in duet of quartet. Zij brachten de ontroering die vooral in Rossini’s werk tot uiting komt.

De professionele musici van het orkest voerden hun begeleidende rol gloedvol uit met zo hier en daar een zuivere solo.

Dirigent Jan Laan had de dankbare taak er een strak geheel van te maken en dat deed hij met verve.

Het publiek was erg onder de indruk. Er waren zelfs mensen die, nadat ze het concert zaterdagavond hadden bezocht, zondagmiddag nog een keer gingen omdat ze het zo ontzettend mooi vonden ! Dat zegt genoeg.

Al met al een succesvol najaarsconcert van Medemalaca Vocali, dat nu gaat repeteren voor de uitvoering van de Misatango van Palmeri in maart 2023.

Totaal aantal keren gelezen: 134 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen