Share

Inloopavond Herinrichting Sijbekarspel-Benningbroek druk bezocht

BENNINGBROEK – In de gymzaal van De Vang hingen de ontwerpen van de straten van Sijbekarspel en Benningbroek die opnieuw ingericht worden. Er was de gelegenheid om vragen te stellen en reacties te geven. De reacties worden zoveel mogelijk meegenomen in het definitieve ontwerp. De ontwerpers hebben ideeën en de gemeente kijkt vanuit het beheer mee, maar de bewoners ervaren die ruimte dagelijks. Belangrijke input voor de plannen dus.

Gemeente Medemblik maakt werk van het opknappen van de dorpen Sijbekarspel en Benningbroek. Beide dorpen bestaan al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw en zijn toe aan een opknapbeurt. De riolering in Sijbekarspel is inmiddels al ruim zestig jaar oud. Hoewel de riolering gelukkig nog goed werkt, gaat de gemeente deze vervangen om problemen voor te zijn. Een goed moment om gelijk een aantal andere zaken mee te nemen.

De inloopavond is door meer dan 50 buurtbewoners bezocht. In de gymzaal van De Vang hingen de ontwerpen van de straten van Sijbekarspel en Benningbroek die opnieuw ingericht worden. De reacties worden zoveel mogelijk meegenomen in het definitieve ontwerp.

Benningbroek

De riolering in Benningbroek hoeft de komende jaren nog niet vervangen te worden. In Benningbroek worden de gas- en elektraleidingen vervangen en glasvezelkabel wordt aangelegd. Er wordt ook gekeken naar het groen en de parkeerdruk. Ook is er een workshop gehouden waar voorstellen zijn gedaan over de inrichting van de straat. 

Planning

4e kwartaal 2022vervanging elektriciteitskabels en gasleiding
2e kwartaal 2023rioleringswerkzaamheden

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl