Huttendorp Sijbelbroek inmiddels 30 jaar een begrip

SIJBEKARSPEL – Een van de oudste huttendorpen van West-Friesland viert dit jaar zijn jubileum. Sinds 1992 is Huttendorp Sijbelbroek onlosmakelijk verbonden aan beide lintdorpen, waar ieder jaar ruim 100 kinderen genieten van een prachtig weekend vol timmerplezier. Diverse generaties zijn met huttendorp opgegroeid en de ruim 50 vrijwilligers en bestuursleden hebben nagenoeg allemaal als kind meegedaan. Dat maakt het een ijzersterke formule.

Met hulp van veel sponsoren weten we het inschrijfgeld laag te houden, hiermee blijft het voor iedereen laagdrempelig om mee te doen,’ weet Tom Beuker te vertellen ‘Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd denk aan een spannend nachtspel, vossenjacht, bonte avond en zwemmen in zwembad ’t Ploetertje.

De eerste jaren werd Huttendorp georganiseerd in de ‘boomgaard’ tegenover Dirk Broers aan de Dr de Vriesstraat in Benningbroek. In die jaren werd op zondagavond het hout nog in de brand gestoken als afsluiter van een mooi weekend.

Inmiddels zijn we al jarenlang te gast bij de familie Vlaar achter de ‘Koeientuin’ in Benningbroek en is het huttendorp van nu op veel fronten niet meer te vergelijken met de beginjaren. Echter de sfeer en gezelligheid is als vanouds. Innovaties als de magneetkar die spijkers uit het veld trekt of een mini huttendorp voor groep 1 en 2 zijn gemeengoed geworden.

Dit jaar was er voor de kinderen een silent disco om het jubileum te vieren en was er een afterparty voor de vrijwilligers.

Foto’s: Making Memories Fotografie