Geen grootschalig opvang asielzoekers maar mogelijk wel grootschalig nieuwbouw in Zwaagdijk-West

ZWAAGDIJK-WEST – Nu de gemeente Medemblik een dikke streep heeft gehaald door de plannen van de provincie op op de Balkweiterhoek in Zwaagdijk-West grootschalig opvang van asielzoekers/spoedzoekers en vergunninghouders te gaan realiseren ligt de weg open voor projectontwikkelaars om plannen te maken voor grootschalig nieuwbouw.

Zeker 2 projectontwikkelaars hebben aan Medemblik Praat laten weten wel interesse te hebben om op deze locatie nieuwbouw te gaan realiseren, één projectontwikkelaar liet weten de eerste plannen al op papier te hebben gezet.

De vraag is nu alleen of de provincie de grond wil gaan verkopen en natuurlijk tegen welke prijs om zo grootschalig woningbouw in Zwaagdijk-West mogelijk te maken.

Roos Bruin, secretaris van de Dorpsraad Zwaagdijk-West laat in een eerste reactie weten dat de werkgroep BWH 76/76 nog wacht op een reactie van de provincie Noord-Holland over de brief de de gemeente Medemblik samen met de woningbouwcorporaties heeft gestuurd en daarin duidelijk gemaakt dat het wat deze drie partijen betreft het een no-go is wat opvang asielzoekers betreft.

Lees ook: Nee’, geen grootschalige opvang asielzoekers in de gemeente Medemblik.

De Dorpsraad zegt wel op de hoogte te zijn van mogelijke huisvesting in de (nabije) toekomst op de Balkweiterhoek, maar kan hier nog geen uitspraak over doen.

Eén gedachte over “Geen grootschalig opvang asielzoekers maar mogelijk wel grootschalig nieuwbouw in Zwaagdijk-West

Reacties zijn gesloten.