Medemblik gaat op zoek naar nieuwe burgemeester als opvolger van Frank Streng, inwoners krijgen inspraak over opvolging

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik gaat op zoek naar een nieuwe burgemeester. Nu duidelijk is geworden dat burgemeester Frank Streng een derde termijn als burgemeester uitsluit, wordt de procedure voor een nieuwe burgemeester opgestart. Om duidelijk aan te geven wie als nieuwe burgemeester het beste past in de gemeente Medemblik, stelt de gemeenteraad een profielschets op. Inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en medewerkers van de gemeente kunnen hun bijdrage hieraan leveren.

Burgemeester Frank Streng heeft wegens gezondheidsredenen aangegeven afscheid te nemen. Het burgemeestersambt wordt tijdelijk waargenomen door burgemeester Dennis Straat. De gemeente gaat nu op zoek naar een nieuwe, vaste burgemeester. 

Lees ook: Burgemeester Frank Streng neemt afscheid als burgemeester van de gemeente Medemblik

Sollicitatieproces

Om tot een nieuwe burgemeester te komen, zet de gemeenteraad wensen en eisen op een rij in een profielschets. De input van inwoners wordt hierin verwerkt en een samenvatting van deze raadpleging wordt onderdeel van de profielschets. De gemeenteraad bespreekt deze profielschets met de Commissaris van de Koning, in een openbare raadszitting op 22 februari. Naar verwachting is het sollicitatieproces voor de zomer afgerond, waarna de nieuwe burgemeester kan starten. 

Enquête voor inwoners

Inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en medewerkers kunnen hun bijdrage leveren aan de profielschets door een korte enquête in te vullen. Deze vragenlijst is vanaf 2 februari te vinden via www.medemblik.nl/nieuweburgemeester en sluit op 1 maart. De input wordt verwerkt in de profielschets en reacties die na vaststelling van de profielschets binnenkomen, worden meegenomen in het vervolg van de procedure en de te houden gesprekken met kandidaten.