Weerbericht Medemblik: Bewolkt met een straffe wind

MEDEMBLIK – Vanochtend is er veel bewolking en mogelijk valt er in het noorden en later oosten plaatselijk lichte regen. In het noordoosten is de zon later af en toe te zien. De wind komt uit het westen en is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6. In het noordelijk kustgebied is de wind eerst nog hard, windkracht 7.

Vanmiddag zijn er in het noorden en noordoosten zonnige perioden. In het zuiden blijft het bewolkt. Op de meeste plaatsen is het droog, maar vooral in het oosten kan wat regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind komt uit west tot noordwest en is matig, aan zee (vrij) krachtig, windkracht 5-6. Later in de middag neemt de wind iets af.

Vanavond wordt het van het zuidwesten uit weer overal bewolkt en gaat het in het zuidwesten en uiterste zuiden af en toe motregenen. Op andere plaatsen blijft het overwegend droog. De wind uit west tot noordwest is zwak tot matig, aan zee soms vrij krachtig.

Komende nacht valt er in het zuidwesten en uiterste zuiden af en toe motregen, elders blijft het droog. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 7°C in het zuidwesten tot 2°C in het noordoosten. Er staat een zwakke tot matige, langs de kust eerst vrij krachtige, noordwestenwind.

Morgenochtend blijft het in het zuidwesten bewolkt en regenachtig. In het noordoosten breekt de zon af en toe door en is eerst plaatselijk mist mogelijk. Er is weinig wind. Morgenmiddag raakt het vrijwel overal weer bewolkt en valt er in het midden en westen plaatselijk wat lichte motregen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 6°C in het noordoosten tot 10°C in het zuidwesten. Er staat weinig wind.

Morgenavond blijft het bewolkt en valt er af en toe lichte regen of motregen. Landinwaarts staat weinig wind, in de kustgebieden steekt een matige west- tot zuidwestenwind op. (Bron: KNMI)