Share

‘Nee’, geen grootschalige opvang asielzoekers in de gemeente Medemblik.

MEDEMBLIK – Dat laat het college van de gemeente Medemblik samen met De Woonschakel en woningcorporatie Het Grootslag in een brief aan de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland weten. Met de ‘nee’ is de kans dat op het terrein van de provincie in Noord-Holland een groot opvangcentrum komt voor de opvang van asielzoekers en statushouders vrijwel verkeken, tot grote opluchting van de inwoners van Zwaagdijk-West.

Lees ook: Komst statushouders en spoedzoekers naar Zwaagdijk-West nog helemaal niet zeker

Financieel niet haalbaar

Het college laat in de brief weten dat zij snappen dat de opgave die de provincie vanuit het Rijk heeft gekregen om voor opvang van asielzoekers te zorgen groot is, maar Medemblik wil niet opdraaien voor de kosten die gemaakt moeten worden om dit te realiseren.

Al met al voor de inwoners van Zwaagdijk-West die mordicus tegen de komst van de vele tijdelijke bewoners van hun dorp zijn. Vanavond is in De Wildebras een bijeenkomst waar de inwoners van Zwaagdijk-West op de hoogte zullen worden gesteld.

Totaal aantal keren gelezen: 386 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 8 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen

1 reactie

  1. 2 februari 2023

    […] Lees ook: ‘Nee’, geen grootschalige opvang asielzoekers in de gemeente Medemblik. […]