Draverijvereniging Medemblik: “Rode Plein is nooit als vaste plek voor de kermis ons plan geweest”

MEDEMBLIK – Door de herinrichting/reconstructie van het Gedempt Achterom in Medemblik komt de draverijkermis, die al vele jaren, sinds 1922, op het Gedempt Achterom wordt gehouden, in de verdrukking en moet mogelijk uitwijken naar een andere locatie of in een andere samenstelling worden gehouden.

Dat de laatste 2 jaren de kermis niet op het Gedempt Achterom kon worden gehouden was door de coronacrisis en de daaraan verbonden maatregelen, om de kermisexploitanten toch te steunen in de voor hun zware periode werd besloten om op het Rode Plein bij de Bonifaciuskerk de kermis te organiseren.

Geen plannen voor vaste plek

Het is volgens de draverijvereniging nu nog niet duidelijk of de draverijkermis op het Gedempt Achterom komt te staan, dit hangt af van of er voldoende ruimte overblijft voor de kermis op het Gedempt Achterom

In een statement schrijft de draverijvereniging: “Het Rode Plein als vaste plek is nooit ons plan geweest en is zeker geen optie want na realisatie van MAZ zal de Rondom tent op het plein komen te staan. Door de reconstructie van het Gedempt Achterom lijkt het voortbestaan van onze 101 jaar oude kermis dus onzeker. Wij hebben er echter vertrouwen in dat we met de gemeente tot een oplossing komen.

Lees ook: Reconstructie Gedempt Achterom brengt draverijkermis in gevaar, niet op de huidige plek

Eén gedachte over “Draverijvereniging Medemblik: “Rode Plein is nooit als vaste plek voor de kermis ons plan geweest”

Reacties zijn gesloten.