Bedreiger Timmermans en Paternotte voor de rechter, de man uit Wervershoof riep op tot geweld

rechtspraak

WERVERSHOOF – De 56-jarige man uit Wervershoof riep op 14 mei 2022 op tot geweld tegen Frans Timmermans vanwege de stikstofmaatregelen die de EU. de aangesloten landen heeft opgelegd. Via Twitter riep de man op om ‘Franssie van 10 hoog naar beneden te flikkeren’

Daar bleef het niet bij, op 15 juni van dat jaar moest de fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer het ontgelden. Tegen Paternotte riep de man dat als hij ooit in Wervershoof zou komen hij tandjes zou gaan spugen.

Politici worden sinds een paar jaar veelvuldig bedreigd via de sociale media, de straffen die worden opgelegd zijn niet mals. Taakstraffen van 80 tot 160 uur en zelfs celstraffen worden tegen de bedreigers uitgesproken.

Een voorbeeld is de bedreiger van politicus Sjoerd Sjoerdsma (D66), de man uit Dongen kreeg een taakstraf van 120 uur omdat hij via de sociale media had geroepen: “Laten we hopen dat ze net als bij Saddam Hoessein in plaats van een touw, dit keer een riem gaan gebruiken.

Dat de rechters niet naar leeftijd kijken bleek in 2021 toen de Haagse politierechter een 73-jarige inwoner van Dordrecht twee weken celstraf oplegde omdat hij in een Telegram-groep een filmpje had geplaatst waarin premier Mark Rutte, minister De Jonge en de toenmalige voorzitter van de OMT, Frans van Dissel werden getoond met een strop om hun nek.

Loading