Reconstructie Gedempt Achterom brengt draverijkermis in gevaar, niet op de huidige plek

variant 1

MEDEMBLIK – Dat blijkt uit een reactie van de gemeente Medemblik op vragen van Sjors Heestermans (VVD). Heestermans wilde van de gemeente weten wat voor consequenties de reorganisatie van het Gedempt Achterom voor de draverijkermis gaat hebben nu het college als voorkeur ontwerp 1 heeft gekozen waardoor er geen ruimte is overblijft voor de draverijkermis en er dus naar een alternatief moet worden gezocht.

Lees ook: Gedempt Achterom Medemblik gaat op de schop, bewoners mogen uit 2 opties kiezen

Volgens het antwoord van de gemeente zal de opstelling van de kermis niet meer op dezelfde locatie passen omdat er meer groenvakken in het straatbeeld komen, maar ook dat er ruimte is om een alternatieve opstelling te maken. De gemeente gaat in gesprek met de harddraverijvereniging om dit zoveel mogelijk te finetunen.

Verdwijnen, wat veel inwoners van de stad Medemblik al riepen gaat dus niet gebeuren, de draverijkermis blijft behouden alleen op een andere plek op het Gedempt Achterom.

Lees ook: Reconstructie Gedempt Achterom Medemblik, wat gebeurt er met de Kermis vraagt de VVD zich af

Loading

3 thoughts on “Reconstructie Gedempt Achterom brengt draverijkermis in gevaar, niet op de huidige plek

  1. Medemblikker 2 mei 2023 at 10:22

    Reconstructie is wel een erg groot woord voor wat in een eerder bericht ‘achterstallig onderhoud’ wordt genoemd. Dit is helaas opnieuw een gemiste kans om iets aan de steeds groter wordende parkeerproblematiek te doen. De kern Medemblik lijkt vooral niks te mogen kosten.

  2. Barend 2 mei 2023 at 12:22

    Nou, volgens dat volk uit Wervershoof gaat alles naar Medemblik.

  3. Jan hendrix 2 mei 2023 at 12:41

    Houden ze rekening met parkeren van de auto s wand wat er niet kan staan komt op het koningshof,en daar is het ook al vol.

Comments are closed.