Woensdag 1 november opent de tijdelijke noodopvang asielzoekers in Wervershoof

WERVERSHOOF – In een paar maanden tijd heeft de Veiligheidsregio samen met de COA een tijdelijke, 6 maanden, opvang gerealiseerd op De Tegel in Wervershoof. Net buiten de kerngrens worden vanaf woensdag 1 november ongeveer 200 asielzoekers opgevangen, veel al gezinnen met (kleine) kinderen.

Vandaag mocht de pers het centrum bezoeken en met eigen ogen aanschouwen dat het super de luxe hotel waar velen over praten niets meer is dan een ruimte met weinig privacy, stapelbedden en gezamenlijke ruimtes. Alleen het minimale om te kunnen wonen is aanwezig.

Het gebied wordt bewaakt met veiligheidscamera’s en er is 24/7 personeel van de COA aanwezig die alles in de gaten houden, mensen helpen en zorgen dat er zo weinig mogelijk overlast van de asielzoekers ontstaat. De groep bivakkeerde hiervoor in Enkhuizen en in Koggenland waar de omwonenden veelal positief waren over deze groep mensen.

De asielzoekers blijven hier maximaal 6 maanden, daarna wordt het afgebroken en kan hopelijk Medemblik beginnen met het maken van plannen voor de woningbouw die zij daar wil realiseren.

Lees ook: De Tegel Wervershoof, een aantrekkelijke, duurzame en gevarieerde woonwijk

Foto’s: RVP Media / Medemblik Praat