De Tegel Wervershoof, een aantrekkelijke, duurzame en gevarieerde woonwijk

WERVERSHOOF – Naast het voormalig tennisterrein in Wervershoof is de gemeente Medemblik ook bezig met het ontwikkelen van plannen voor De Tegel aan de Vok Koomenweg in Wervershoof. Maar voor het zover gaat de gemeente Medemblik eerst actief met de toekomstige bewoners in overleg om ook hun wensen op papier te hebben en zo een aantrekkelijke, duurzame en gevarieerde woonwijk te realiseren

Alle woningen zullen gasloos worden gebouwd en er worden naast sociale huurwoningen ook goedkope koopwoningen en duurdere koopwoningen gebouwd. Of er een mogelijkheid tot een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is, net zoals op de locatie Slotlaan in Wervershoof is nog niet duidelijk.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouw-project.

De toekomstige bewoners richten een rechtspersoon op die hen in staat stelt om in het projectontwikkelingsproces gezamenlijk als opdrachtgever op te treden en nemen daartoe een adviseur in de arm die hen door het proces leidt. De adviseur stelt zich daarbij faciliterend op en maakt de toekomstige bewoners wegwijsde rol van de opdrachtgevers. Tot en met de fase van definitief ontwerp werkt een kopersvereniging meestal namens al haar leden aan een collectief plan; één en ander binnen gestelde stedenbouwkundige randvoorwaarden. Hierbij hebben alle deelnemers voortdurend inzicht en inspraak in de keuze van het bouwsysteem, de bouwmaterialen, het afwerkingsniveau en het kostenniveau. In de fasen daarna hebben individuele kopers de gelegenheid zelf te beslissen over de indeling en afwerking van hun eigen woning.(bron: bouwen in eigen beheer)

Ook de hoeveelheid woningen is nog niet bekend, dat wordt nog onderzocht, wel gaat de gemeente Medemblik uit van vraaggestuurd woningbouw door de toekomstige bewoners er actief bij te betrekken

Eén gedachte over “De Tegel Wervershoof, een aantrekkelijke, duurzame en gevarieerde woonwijk

  1. Ook weer een project vanuit het vorige college van wethouder Andrea van Langen. Alleen is dit een lastige omdat het buitengebied is en de provincie daar van alles van wil vinden. Succes met het vervolg van dit project.

Reacties zijn gesloten.