Wie heeft klusjes voor Eva Vijn uit Benningbroek zodat ze naar de jamboree kan gaan

BENNINGBROEK – Eva Vijn (13) en spaart zich suf om haar doel te bereiken. Ze wil een reis maken naar Zuid-Korea. “Precies over een halfjaar ga ik naar de jamboree. Ik wil graag iets van de wereld zien om andere culturen en talent leren. Maar deze reis kost enorm veel geld.”

De scholiere is lid van scoutingvereniging Vaandrig Peetoom Vendel waar kinderen waterscouts kunnen worden. Eva vindt het heel leuk, zo leuk dat ze heel graag naar de jamboree wil. “Om deze reis te bekostigen, bedacht ik leuke acties. Ik haal bijvoorbeeld lege flessen op rond tien kilometer vanaf mijn woonplaats Benningbroek. Verder geef ik bijles aan kinderen van groep 3 tot en met 8. Ik geef les in bijvoorbeeld lezen, begrijpend lezen, taal, woordenschat, spelling en rekenen. Dit is handig voor de kinderen, omdat de Citotoets binnenkort weer wordt afgenomen.  Dit doe ik ook allemaal binnen een straal van tien kilometer. Verder pas ik graag op kinderen.”

Eva draait haar hand niet om voor klusjes om te sparen. De reis kost 4.200 euro, die ze in termijnen moet aflossen. Door haar harde werk, heeft ze al aardig wat geld bij elkaar gespaard, maar het is nog niet genoeg. “Het zou mooi zijn als mensen mij willen sponsoren met een kleine bijdrage. Ik zou het echt supertof vinden. Ik ben echt blij met elke euro.”

Wie wil Eva helpen om de reis van haar leven te maken? “Wie een klusje, statiegeldflessen of een vraag heeft, kan mij altijd een mailtje sturen via helpevanaardejamboree@gmail.com. Ik wil heel graag naar Korea, het is een once in a lifetime experience’.”

Loading