Eugenia Melnik vertelt in het Oorlogsmuseum over de oorlog in Oekraine die al ruim acht jaar duurt.

MEDEMBLIK – Eugenia Melnik (34) uit Zaporizhzhia is een scenarioschrijver en producer van diverse (oorlogs)documentaires over de Oekraïne. Ze is een vluchtelinge en woont tijdelijk met haar kinderen in Opperdoes. Ze toonde eind april dit jaar haar documentaires Avdiivka en Letters from the front in het Oorlogsmuseum, nu toont ze twee documentaires over de gevolgen van de oorlog in Oekraïne voor de burgers en soldaten.

De oorlog in Oekraïne begon ruim acht jaar geleden. Eugenia maakte veel documentaires tijdens de oorlog in het oorlogsgebied.. Ze wilde de inwoners de waarheid laten zien. Eugenia filmde met haar team tot 11 maart dit jaar, maar besloot met haar man Konstantin dat het beter was dat ze met hun drie kinderen vertrok uit Oekraïne. 

Iedereen is welkom om twee korte documentaires te bekijken over de gevechten in Oekraïne. Bezoekers hebben gelegenheid om aan Eugenia vragen te stellen over haar werk, documentaires of de oorlog haar land. Kom op 10 of 18 december om 15.00 uur in het Oorlogsmuseum, aan de Zeldenrust in Medemblik. Inloop vanaf 14.00 uur. In de bioscoopzaal staan twee giftenboxen, één voor de slachtoffers en hulp Oekraïners en één voor de kostendekking van het Oorlogsmuseum.

Scan de QR-code om te reserveren of ga naar https://www.eventbrite.nl/e/tickets-documentaires-oekraine-in-oorlogsmuseum-medemblik-468619572757?aff=ebdssbdestsearch&keep_tld=1