Wethouder Broeders is klaar met projectontwikkelaar Medemblik aan Zee en ontbindt het contract

MEDEMBLIK -Er is op deze website al menig keer aandacht besteedt aan Medemblik aan Zee en de problemen met de projectontwikkelaar. Ruim 10 jaar heeft het geduurd en nog steeds is er nog geen steen gesloopt een een heipaal de grond in gegaan. Dit ook tot grote ergernis van de gemeente Medemblik en wethouder Jeroen Broeders. Afgelopen zondag verliep de termijn om het project op te leveren en daar heeft de projectontwikkelaar, Bovisie/USP Vastgoed en Scholtens Vastgoed zich niet aangehouden waardoor Broeders het contract met de projectontwikkelaar heeft verbroken.

Lees ook: Projectontwikkelaar MaZ blijft in gebreke, hoe nu verder

Wethouder Jeroen Broeders: “Volgens het koopcontract zou het project op 10 maart 2024 gerealiseerd moeten zijn. De uitvoering van het plan is de afgelopen jaren jammer genoeg geen stap opgeschoten. Het pand staat al tien jaar leeg en er is al die jaren vrijwel niks gebeurd.” De ontwikkelaar heeft verzocht om uitstel en aanpassing van het plan. De gemeente heeft dat laatste in overweging genomen en laten onderzoeken. Uit juridisch onderzoek is gebleken, dat dit niet is toegestaan zonder nieuwe aanbesteding.

Wethouder Broeders: “Medewerking verlenen aan een aanpassing van het plan is voor ons juridisch niet mogelijk: dan moet er opnieuw aanbesteed worden. Verder uitstel geven willen we niet: we zijn er niet van overtuigd dat meer tijd geven aan het oude plan wel tot uitvoering zal leiden. En daarom gaan we het oude koopcontract dus ontbinden.

Lees ook: Gaat Medemblik aan Zee stranden? Deadline voor oplevering nadert snel

Hoe nu verder

Wethouder Broeders gaat nu graag dat het pand op korte termijn weer in gebruik gaat worden genomen, op welke manier laat Broeders onderzoeken. Over de hele toestand zegt de wethouder: ” Wethouder Jeroen Broeders: “Volgens het koopcontract zou het project op 10 maart 2024 gerealiseerd moeten zijn. De uitvoering van het plan is de afgelopen jaren jammer genoeg geen stap opgeschoten. Het pand staat al tien jaar leeg en er is al die jaren vrijwel niks gebeurd.”

“Uiteraard hadden we graag gezien dat er woningen gerealiseerd zouden zijn. Daar is vraag genoeg naar en de locatie is uniek. Het is dan ook spijtig voor de paar mensen die een optie hadden genomen voor een woning in het project,” gaat de wethouder verder. Hij besluit door te stellen dat er ook nieuwe perspectieven zijn wanneer het stadhuis terugkomt in gemeentelijk bezit.

Eén gedachte over “Wethouder Broeders is klaar met projectontwikkelaar Medemblik aan Zee en ontbindt het contract

  1. Het beste nieuws van vandaag aangezien ik niet de staatsloterij heb gewonnen.. Aanbouw platgooien is er weer meer ruimte voor de Rondomtent.

Reacties zijn gesloten.