Dag van de Kalligrafie in Kasteel Radboud

MEDEMBLIK – Kom zondag 24 maart naar de Dag van de Kalligrafie in Kasteel Radboud! Leer alles over dit mooie ambacht en je kunt zelf kalligraferen. Verder kun je in de Ridderzaal een replica van een prachtig gekalligrafeerd middeleeuws getijdenboek bewonderen. Conservator Paulette Kooijman vertelt je er graag meer over!

Open workshop

Middeleeuwenexpert Marius Bruijn geeft deze dag een open workshop kalligraferen. Dat betekent dat je ieder moment kunt aanschuiven en dit bijzondere ambacht mag proberen onder begeleiding van een kenner. De workshop is bij het museumbezoek inbegrepen.

Het getijdenboek

Het getijdenboek dat je tijdens de themadag Dag van de Kalligrafie in de Ridderzaal kunt vinden is “The Luttrell Psalter”. Een getijdenboek is een handboek voor wat je in welk seizoen moet doen. Dit specifieke boek is gemaakt begin 14e eeuw in opdracht van Sir Geoffrey Luttrell. Het is een beeldverhaal van het landelijk leven in Engeland in de late middeleeuwen. De taal waarin het is geschreven is Latijn.

Reserveren en prijzen

De Dag van de Kalligrafie met open workshop speelt zich af in het museum en zijn beide inbegrepen bij het museumbezoek. Toegangsprijzen: Vanaf 13 jaar € 9,50 per persoon, kinderen van 5 t/m 12 jaar € 6, per kind, kinderen 0 t/m 4 jaar gratis. Heb je een Museumkaart of een Vriendenloterij VIP kaart? Ook dan is de toegang gratis. Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl/activiteiten.